MDT-Festival

04/04/19

Vrijdag 29 maart. Vroeg in de ochtend op het station. De rest van de groep, die ik overigens nog niet ontmoet had, zat al in de trein. Op weg naar Rotterdam, de VanNelle fabriek. Naar het MDT festival.

Na de eerste ontmoeting in de trein merkte ik al meteen een leuke sfeer in de jonge groep. Had wel zin in dit dagje. Al wist ik nog niet wat het MDT inhield maar daarvoor ook deze dag.

Toffe locatie, die oude fabriek. Na een lekkere lunch en een algemene introductie over het festival aan de
slag met de eerste workshop. Uiteraard meteen de Jong&Politiek workshop gedaan. Met zo’n 20 jongeren de leuke opkomst.

Na de uitleg van Maarten over ons project een Kahoot gedaan met verschillende topics. Over het woning tekort en containerbouw topic werd toch leuk en betrokken gediscussieerd. Zelfs zo dat we in tijdnood kwamen. Een geslaagde workshop dus.

De dag volgende met een schaakspel tussen de groep. Ik blijk het niet verleerd te zijn maar toch verloren. Tijd om terug te gaan naar de plenaire zaal voor een afsluiting met een te gekke dance act/motivational speaker: @IAMREDO.

Tot zover het festival.

Tijd voor eten. Kipsate, lekker. Met de hele groep gezellig afgesloten in een bistrootje in Rotterdam. Al met al een leuke en geslaagde dag.

 

Stefan

 

Voor meer info over het festival en over de maatschappelijk diensttijd –> klik hier!

Geef je op!

Wil je je opgeven voor een van de jongerenprojecten of hier meer over te weten komen? Dan kun je dit doen door een bericht via onderstaand contactformulier te versturen. Geef hierin aan welke gemeente op jou van toepassing is, zodat de juiste coördinator contact met je opneemt.

Privacybeleid                                                                                     Copyright Jong&Politiek ©2019